De gezinswerker thuis

Curess Twente

We zien regelmatig binnen de gezinnen dat de zorgvraag groter is dan bijv. 4 uur begeleiding per week. Misschien merkt u als ouder dat u er weer alleen voor staat zodra de ambulant hulpverlener weg is en is het moeilijk om het ‘geleerde’ vast te houden. Hier bieden wij als Curess een nieuw zorgprogramma voor aan: “de gezinswerker thuis”.


Wat houdt het in?

Binnen dit zorgprogramma kunnen wij een intensief traject aanbieden waarbij een gezinswerker bij u thuis komt. Hij gaat naast u staan als ouder en kan gelijk inspelen op situaties waarin u het gevoel hebt er alleen voor te staan en handelingsverlegen bent. Door voordoen, samen doen en na doen, proberen we handvaten te bieden aan u als ouder. Door meerdere uren in het gezin mee te draaien streven we naar de meest haalbare groei en zetten we het gezin in hun kracht. U wordt als ouders gesteund in het stabiel houden van het gezin. De gezinswerker werkt nauw samen met een andere collega ambulante hulpverlener van Curess die op de achtergrond aanwezig is. Deze collega zal tevens de oudergesprekken thuis met u voeren en samen met de gezinswerker het proces bewaken. De collega’s hebben samen met u constante afstemming over de behoefte die er ligt binnen uw gezin. De collega van de gezinswerker zal gemiddeld één keer per week langs komen voor een oudergesprek. Afhankelijk van de hulpvraag en het proces kan besloten worden om dit gesprek met of zonder de gezinswerker plaats te laten vinden.


Uitgangspunten van het zorgprogramma

 • Naast ouders gaan staan en meedoen in het gezin.
 • Wat (nu) niet lukt als ouder wordt opgevangen door de aanwezigheid van een gezinswerker.
 • Samenwerken vanuit gelijkwaardigheid.
 • Gelijk inspelen op situaties, veel praktische hulp.
 • Intensieve betrokkenheid van de gezinswerker, samen kijken wat haalbaar is voor ouders.
 • Op maat afgestemde hulpverlening thuis en iedereen zoveel mogelijk in hun kracht zetten zodat alle gezinsleden kunnen blijven functioneren in hun huidige leefomgeving.
 • Ouders en kinderen zoveel mogelijk de gelegenheid geven om samen te blijven wonen.

Wat kunnen wij bieden?

In overleg met gemeente bieden wij intensieve begeleiding en praktische ondersteuning thuis. Dit kan variëren in uren van 10 tot 40 uur per week. Een voorbeeld kan zijn dat u of uw kind iedere dag vastloopt op een bepaald moment, zoals het opstaan, het avondeten of het naar bed gaan.
Dit heeft tot gevolg dat er iedere dag steeds terugkerende conflicten of moeilijke situaties zijn.
Door een intensieve samenwerking in het gezin aan te gaan, kunnen zij blijven functioneren in hun huidige leefomgeving.

Wat zijn de voorwaarden?

Wij als Curess zijn er van overtuigd dat dit intensieve traject pas succesvol kan zijn als gezinsleden en professionals vanuit partnerschap met elkaar willen samenwerken. Dit vraagt van alle partijen inzet.

Wat zijn de voordelen?

Doordat we bij u thuiskomen is de drempel voor veel mensen lager. U als gezin kunt weer leren samen leven en groeien binnen uw eigen gezin. In veel gevallen kan uithuisplaatsing worden voorkomen.


Blijf op de hoogte...

met ons blog over de ontwikkelingen binnen Curess en het werkveld

 • Vacature Ambulant Hulpverleners Jeugdzorg Twente

  25 februari 2019

  Wij zoeken voor  de regio Twente een aantal :

  Ambulant Hulpverleners Jeugdzorg

  (Schaal 8 CAO Jeugdzorg)

  Wie zijn wij?

  Curess is een jonge organisatie die  jeugdhulp en...

 • Vacature Ambulant Hulpverlener in de regio Midden IJssel / Oost Veluwe

  19 februari 2019

  Wij zoeken voor  de zorgregio Midden IJssel/Oost Veluwe (Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen) een:

  Ambulant Hulpverlener Jeugdzorg

  (Schaal 8 CAO Jeugdzorg)

  Wie zijn wij?

  Curess is een jonge...

Twitter @curess_jeugd