ErvaringsverhalenNaast je staan!

Wat ik als bijzonder fijn heb ervaren aan de begeleiding vanuit Curess, is dat de geboden hulp niet alleen op mijn zoon gericht was, maar betrekking had op het gehele systeem. Hierdoor heb ik meer inzicht ontwikkelt en kracht kunnen vinden om met de ontstane situatie om te gaan. Voor mij waren de wekelijkse oudergesprekken, waarin ik inzicht heb gekregen in het effect van mijn eigen gedrag, en hoe ik beter kan aansluiten bij de behoeftes van mijn kind, uitermate leerzaam en ondersteunend.

Ik heb het als bijzonder ervaren hoe Curess naast ons stond in deze turbulente fase in ons leven. Doordat ik het gevoel kreeg er niet alleen voor te staan, wist ik het vol te houden en ben ik hier sterker uit gekomen. Het zat hem soms ook in de kleine dingen, zoals het eens ophalen van je kind uit school, zodat ik mij kon richten op mijn werk.  

-Moeder-


Samen op weg naar een mooie toekomst!
Na een turbulente fase met Curess in zee gegaan. Een jong, multi-disciplinair team dat ons erg aansprak. 
D.m.v. voorgesprekken wordt een duidelijke hulpvraag en behandelplan opgesteld. 
Onze hulp bestond uit gesprekken met een thuiscoach. Best spannend om iemand zo in je huis te krijgen. Je moet toch met ‘je billen bloot’. Nadenken over zaken waar je nog nooit over had nagedacht. Wat wij overigens als heel positief hebben ervaren.

Na een paar weken hoorde ze er al helemaal bij en vond mijn kind in haar ook een extra vertrouwenspersoon.
Zij heeft de rust en overzicht weer terug weten te brengen in ons gezin, waar op dat moment behoorlijke chaos heerste. Het gevoel te geven dat je er niet alleen voor staat.
Ons kind heeft de ruimte gekregen en gevoeld om kwetsbaar te kunnen en durven zijn. En vanuit die veiligheid steeds meer in zijn kracht te kunnen gaan staan.
We hebben ons ‘oude’ kind weer terug, en zo veel meer…
Soms kan je zo verstrikt raken dat je jezelf niet meer kunt ontwarren.
Daarvoor hebben wij in de hulp van Curess, een fijne begeleiding gevonden en ervaren.
Open en kwetsbaar durven zijn. 
Samen op weg naar een mooie toekomst!

-Een gelukkige moeder- 
Mijn ervaring met de hulpverlening van Curess.
Wij zijn een gezin dat bestaat uit een vader, een moeder en 2 jongens. Mijn man heeft een ASS diagnose sinds december 2015. Onze beide jongens zijn gediagnosticeerd met Asperger in het voorjaar van 2016. Tevens is onze jongste zoon hoogbegaafd.

Doordat ik in korte tijd te horen kreeg dat zowel mijn man als mijn kinderen belast zijn met ASS ben ik in een ernstige depressie geraakt en is mijn angststoornis heel heftig geworden. Ik wist niet wat ik met de diagnose van mijn man en kinderen aan moest. Ik heb de gemeente consulent om hulp gevraagd en zij gaf aan dat Curess mij kon ondersteunen en leren wat ASS precies inhoudt en wat er zoal bij komt kijken.
Dat was echt super! Ik kon zelf weinig informatie in me opnemen door boeken over ASS te lezen. Janine heeft mij stukje bij beetje laten inzien wat het inhoudt en hoe er mee om te gaan. Wij hebben als gezin geleerd meer structuur te hebben en grenzen aan te geven. De woede aanvallen van onze oudste zoon zijn nog nauwelijks aanwezig. Ook zit onze jongste zoon nu lekker in zijn vel en poept en plast niet meer in zijn broek.
Soms was het wel lastig om een spiegel voor gehouden te krijgen door Janine. Het is niet altijd fijn om te horen dat je dingen anders kunt zien of doen. Maar door een stukje transparantie naar elkaar toe konden we het toch altijd redelijk verdragen van haar.

We hebben er als gezin samen met Janine hard voor gewerkt om weer rust in huis te hebben. Ook vind ik het goed om te weten en te leren van Janine dat een etiketje pas genoemd hoeft te worden nadat we alle positieve kenmerken van onze jongens genoemd hebben! We zijn een gezin met, gelukkig, een herstellende moeder, een vader en 2 zoons die er kunnen en mogen zijn. En o ja,…ze hebben een ASS diagnose.Waarom ik Curess zou aanbevelen.


Wij zijn een gezin (vader, moeder) met 3 kinderen. Onze middelste zoon is gediagnosticeerd met PDD-NOS. Maar heeft ook een nierafwijking en is door ziekte veel in het ziekenhuis geweest.  Het is een pienter mannetje die het op school erg goed doet, maar thuis zijn frustraties uitte. Ook is hij vrij angstig, waardoor hij letterlijk wilde dat je bij hem bleef. Dit zorgde voor veel spanning in ons gezin. Het putte ons als ouders uit en ook de andere kinderen hadden er veel last van.

Samen met Manon hebben we kritisch gekeken naar de dingen die spelen. Met name de boze buien wilden we aanpakken en de angst. Manon heeft ons inzicht gegeven in ons eigen handelen en wat onze zoon nodig heeft. Grenzen nog concreter aangeven. Meer plannen. Maar ook hem soms wat meer ruimte bieden. Kinderen meer betrekken bij hoe zij vinden dat de regels moeten zijn. Ze hebben daar goede ideeën over en zijn zo beter geneigd zich eraan te houden. Dit gebeurde door middel van wekelijkse gesprekken met ons en daarnaast ging ze wekelijks met onze zoon aan de slag.  Er is extra hulp gekomen om hem  te helpen zijn angst te overwinnen.  

Ook is Manon mee geweest naar de zorgboerderij en naar school om samen in gesprekken aan te geven wat hij nodig heeft en waarom. Voor mij als ouder voelde ik me daardoor niet alleen gehoord, maar ook enorm gesteund. Je staat er letterlijk op die momenten even niet alleen voor.

Binnen ons gezin merken we dat we steeds beter weten hoe we het beste onze zoon kunnen ondersteunen en hem steeds zelfstandiger kunnen laten zijn. Waar hij in het begin bij een boze bui alleen maar om zich heen sloeg en we letterlijk er niks mee konden, gaat hij nu naar boven om even wat af te koelen en kunnen we vervolgens de draad weer oppakken. Hij kan ook steeds beter aangeven waarom hij boos is.  Waar hij het eerder al heel moeilijk vond als ik naar de WC ging, lukt het hem sinds kort om zelf een boodschap te halen in de supermarkt. 

Kortom er worden enorme stappen voorwaarts gezet.

Wij zijn daar enorm dankbaar voor en raden het een ieder aan. Natuurlijk zijn er ook wel eens dingen confronterend en die je misschien anders ziet, of waar je twijfels over hebt. Wij hebben ervaren dat het altijd bespreekbaar is. En soms kom je er gewoon achter dat een “ buitenstaander” gewoon gelijk heeft! 

Manon blijft voorlopig ons nog ondersteunen en daar zijn we heel blij mee!  

Blijf op de hoogte...

met ons blog over de ontwikkelingen binnen Curess en het werkveld

 • Vacature Ambulant Hulpverleners Jeugdzorg Twente

  25 februari 2019

  Wij zoeken voor  de regio Twente een aantal :

  Ambulant Hulpverleners Jeugdzorg

  (Schaal 8 CAO Jeugdzorg)

  Wie zijn wij?

  Curess is een jonge organisatie die  jeugdhulp en...

 • Vacature Ambulant Hulpverlener in de regio Midden IJssel / Oost Veluwe

  19 februari 2019

  Wij zoeken voor  de zorgregio Midden IJssel/Oost Veluwe (Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen) een:

  Ambulant Hulpverlener Jeugdzorg

  (Schaal 8 CAO Jeugdzorg)

  Wie zijn wij?

  Curess is een jonge...

Twitter @curess_jeugd