Samenwerking Outdoor Care – Curess

Outdoor Care en Curess gaan samenwerken vanaf september 2016. Hieronder kort hoe de organisaties werken en hoe deze samenwerking er uit ziet.

Curess

Curess biedt begeleiding thuis aan kinderen en jongeren met gedragsproblematiek en/of diagnoses binnen het Autisme Spectrum Stoornis, ADHD, ADD etc. Ook als er geen sprake is van een diagnose, maar ouders, school en/of het kind zelf tegen een probleem aanlopen, kunnen wij in beeld komen en samen kijken naar mogelijkheden. Curess levert maatwerk: per cliënt kijken wij wat voor begeleiding passend is. We werken volgens een systemisch karakter. Dit betekent dat we veel met ouders in gesprek gaan, maar ook met eventuele broertjes en zusjes. Indien nodig worden er gesprekken gevoerd met school, andere hulpinstellingen of betrokkenen. 

Outdoor Care

Outdoor Care biedt begeleiding door middel van uitdagende activiteiten voor kinderen met een stoornis, beperking of gedragsproblematiek. De activiteiten worden afgestemd op de doelen van het kind. Outdoor Care biedt zowel begeleiding in groepen als individueel. De activiteiten zijn het middel in de begeleiding om uw kind een positieve ontwikkeling te geven op verschillende ontwikkelingsgebieden. 

Samenwerking

Curess en Outdoor Care slaan de handen in één om de begeleiding op elkaar af te stemmen en zo het kind/de jongere de beste begeleiding te geven. De begeleidingsplannen en bijbehorende doelen zullen door beide organisaties op elkaar afgestemd worden en begeleiders zullen regelmatig contact hebben over de voortgang en ontwikkelingen rondom de gestelde doelen. Hierdoor komt er vanuit deze hulporganisaties een gezamenlijke aanpak waar het kind en de ouders verder op kunnen bouwen. 

Na ongeveer 3 maanden zal er een tussenevaluatie plaatsvinden tussen Curess en ouders/kind. Na een half jaar zitten Curess, Outdoor Care, ouders/kind en de gemeenteconsulent bij elkaar om de begeleiding vanuit beide hulporganisaties te evalueren en te bepalen hoe en of de begeleiding verder wordt voortgezet. 

Voor de afsluiting van de begeleiding van Curess zullen Curess, Outdoor Care, gemeenteconsulent en ouders/kind altijd bij elkaar komen om de begeleiding af te sluiten en indien nodig het plan voor verdere begeleiding vanuit Outdoor Care bij te stellen.

Duur

De duur van de begeleiding vanuit Curess verschilt per cliënt. De begeleiding vanuit Curess loopt gemiddeld een half jaar, afhankelijk van de problematiek, en indien nodig kan deze voor langere tijd voortgezet worden. Over het algemeen begeleidt Curess 2 tot 5 uur in de week. Dit is echter ook een richtlijn en wordt overleg met ouders, Outdoor Care en gemeenteconsulent bepaald. 

Outdoor Care begeleidt meestal 6 maanden of langer. De begeleiding vanuit Outdoor Care kan in overleg met betrokken partijen langer plaats vinden wanneer dit nodig blijkt te zijn. De begeleiding varieert van 2x per week tot 1x in de maand.Blijf op de hoogte...

met ons blog over de ontwikkelingen binnen Curess en het werkveld

 • Vacature Ambulant Hulpverleners Jeugdzorg Twente

  25 februari 2019

  Wij zoeken voor  de regio Twente een aantal :

  Ambulant Hulpverleners Jeugdzorg

  (Schaal 8 CAO Jeugdzorg)

  Wie zijn wij?

  Curess is een jonge organisatie die  jeugdhulp en...

 • Vacature Ambulant Hulpverlener in de regio Midden IJssel / Oost Veluwe

  19 februari 2019

  Wij zoeken voor  de zorgregio Midden IJssel/Oost Veluwe (Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen) een:

  Ambulant Hulpverlener Jeugdzorg

  (Schaal 8 CAO Jeugdzorg)

  Wie zijn wij?

  Curess is een jonge...

Twitter @curess_jeugd