5 June 2019

De gezinswerker thuis

Aanleiding

We zien regelmatig binnen gezinnen dat de zorgvraag groter is dan de afgegeven indicatie van enkele uren per week. Misschien ervaart u als ouder dat u er weer alleen voor staat zodra de ambulant hulpverlener weg is. En is het moeilijk het geleerde vast te houden. Hier hebben wij een oplossing voor: de gezinswerker thuis.

Wat houdt dit in?

Wij bieden een intensief traject waarbij één of meerdere gezinswerkers bij u thuis komt. Deze ambulant hulpverleners gaan naast u als ouder staan en kunnen gelijk inspelen op situaties waarin u het gevoel hebt er alleen voor te staan en handelingsverlegen bent. Door voordoen, samen doen en na doen, bieden we handvatten aan u als ouder. Door meerdere uren in het gezin mee te draaien, gaan we samen voor de meest haalbare groei en zetten we u als gezin in zijn kracht. U wordt als ouders gesteund in het stabiel houden van het gezin. De gezinswerkers voeren ook gesprekken met u als ouder en stemmen contact met u af over de behoeften die er liggen binnen het gezin.

Uitgangspunten van dit zorgprogramma:

- Naast ouders staan en meedoen in het gezin;

- Wat (nu) niet lukt als ouder wordt opgevangen door de aanwezigheid van de gezinswerkers;

- Samenwerken vanuit gelijkwaardigheid;

- Gelijk inspelen op situaties, veel praktische hulp;

- Intensieve betrokkenheid van de gezinswerkers, samen kijken wat haalbaar is voor het gezin;

- Op maat afgestemde hulpverlening thuis waarbij iedereen zoveel mogelijk in zijn kracht gezet wordt. Met als doel dat alle gezinsleden kunnen blijven functioneren in hun huidige leefomgeving;

- Ouders en kinderen zoveel mogelijk de gelegenheid geven om samen te leven en te blijven wonen.

Wat kunnen wij bieden?

In overleg met uw gemeente bieden wij intensieve begeleiding en praktische ondersteuning in de thuissituatie. Dit kan variëren in uren van 10 tot 40 uur per week.

Wat zijn de voorwaarden?

Wij zijn ervan overtuigd dat dit intensieve traject pas succesvol kan zijn als alle gezinsleden en de professionals vanuit partnerschap met elkaar samen werken. Dit vraagt van alle partijen een grote motivatie en inzet.

Wat zijn de voordelen?

Doordat we bij u thuis komen, vindt de hulpverlening plaats in een vertrouwde omgeving. U als gezin kunt weer samen leren leven en groeien binnen uw eigen gezin. In veel gevallen kan uithuisplaatsing worden voorkomen

Terug naar overzicht
Deel dit topic!
Andere interessante topics
Wat is ambulante spoedhulp binnen Curess? Lees meer
Wat is reguliere ambulante hulpverlening binnen Curess? Lees meer
Hulpverlening van Curess na GGZ-behandeling Lees meer