5 June 2019

Wat is reguliere ambulante hulpverlening binnen Curess?

Geen mens staat op zichzelf, ook al kan dat soms zo voelen

Iedereen is onderdeel van een groter geheel: een school, werkkring, straat, geloofsgemeenschap.

En als belangrijkste: je gezin en familie. Zij zijn samen met andere familieleden vaak ontzettend belangrijk voor je ontwikkeling.

Je bent immers samen opgegroeid, je wordt door elkaar gevormd. Ook als iemand problemen ervaart en hulp nodig heeft, is er voor de directe omgeving een belangrijke rol weggelegd. Deze kring van naaste familie om de hulpvrager heen noemen we in vaktaal "systeem". Wij hechten er veel waarde aan dit systeem te betrekken bij onze hulpverlening.

Wat gaan we doen?

Systemische begeleiding is gericht op alle onderdelen van het systeem of zoals we gewend zijn: het gezin. Deze vorm van begeleiding is erop gericht om een kwalitatief betere manier van samen leven met elkaar te vinden waarbij we werken aan een betere communicatie en interactie tussen de verschillende gezinsleden. Tijdens onze hulpverlening hebben we oog voor het kind maar ook voor de andere gezinsleden. We staan daarbij naast het gezin en zijn gelijkwaardig aan het gezin. We onderzoeken samen wie welke rol heeft en hoe iedereen op elkaar reageert. Dat wat goed loopt, zullen we behouden. Dat wat aandacht nodig heeft, zullen we samen versterken. We proberen alle gezinsleden te laten kijken naar hun rol, of ze daar gelukkig mee zijn en of er iets anders moet om het samen leven makkelijker te maken. Dat zijn niet altijd makkelijke gesprekken. Maar samen zorgen we voor een veilige omgeving zodat ieder gezinslid zich vrij en veilig voelt om zichzelf te zijn.

Terug naar overzicht
Deel dit topic!
Andere interessante topics
Wat is ambulante spoedhulp binnen Curess? Lees meer
De gezinswerker thuis Lees meer
Hulpverlening van Curess na GGZ-behandeling Lees meer